פרויקטים של חיזוק מבנים מתבצעים כל הזמן ברחבי הארץ. את הפרויקטים צריכות לבצע רק חברות המתמחות בתחום זה. עם זאת, לפני כל יציאה לפרויקט שכזה יש לבדוק מיהי החברה הטובה ביותר לבצע אותו.
בחינת הניסיון של החברה המבצעת
הקריטריון הראשון שיש להתייחס אליו בבחירה של חברה לביצוע חיזוק מבנים הוא הניסיון של החברה. כאן, יש להתייחס גם לכמה מרכיבים שונים. יש לבחון שהחברה מביאה איתה ניסיון כללי בביצוע חיזוק של מבנים. לאחר מכן מומלץ מאד לבחון כי היא מנוסה בפרויקטים שכאלה באזור המגורים שלכם. כאן חשוב לציין כי כל עירייה רואה את הפרויקטים הללו בצורה שונה ולכן חשוב מאד שהחברה תדע כיצד להתנהל מול הגורמים הרלוונטיים. לאחר קבלת מידע מהחברה עצמה על פרויקטים שהיא ביצעה מומלץ מאד לגשת לראות לפחות פרויקט אחד שלה ולהתרשם מהעבודה. כמובן, אפשר תמיד לשוחח עם דיירים שגרים במבנה כדי להתרשם מהעבודה בפועל וגם מתהליך העבודה שנעשה מול החברה המבצעת.
בחינת החוזה מול החברה
לא כל אחד יכול לבחון את החוזה שהחברה מציעה לו ולכן יכול להיות שעדיף להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום. בכל מקרה, יש לבחון בחוזה את הפרמטרים הבאים:
- מפרט – יש לבדוק מה כולל החוזה מול החברה שמבצעת חיזוק מבנים מבחינת מה שהיא מבטיחה שיהיה במבנה בסופו של דבר, אלו חיזוקים היא מבצעת ועוד. מומלץ לצרף גם אסמכתאות שאפשר יהיה להסתמך עליהן אם יעלו שאלות בהמשך הדרך או במהלך העבודה עם החברה.
- לוח זמנים – החברה המבצעת יודעת כי ישנם דיירים שגרים בדירה או שמתגוררים בדירה חלופית ולכן עליה לספק את העבודה הטובה ביותר בזמן הקצר ביותר. חשוב מאד לבחון את לוח הזמנים של חיזוק מבנים לפני שיוצאים לדרך.