ענבל אור – סיפור הצלחה שלא מפסיק להדהים את שוק הנדל"ן
ענבל אור היא סיפור הצלחה משגשג בתחום הנדל"ן. היא נולדה וגדלה בבאר שבע למשפחה ממעמד הביניים, ומאז פיתחה קריירה מצליחה בשתי ידיה. ענבל אור בעלת השכלה משפטית, אשר שמשה אותה, לצד כישוריה הרבים, בכל תפקיד בו עסקה. כבר בגיל 27 החלה ענבל ללא הון עצמי ביצירת קבוצות רכישה, מודל אשר היה נראה מבטיח ביותר עבור ציבור רוכשי הדירות. כיום ענבל היא הבעלים של החברה אשר הקימה, חברת הנדל"ן אור סיטי נדל"ן. ענבל אושייה מוכרת ומוערכת בתחומה, והיא לוקחת חלק פעיל באירועי נדל"ן רבים ובאירועי יח"צ שונים.
מה מייחד את ענבל אור? מה הסוד שלה?
כאשר מנסים לזהות אילו תכונות ומוטיבים באישיותה אפשרו לענבל להפוך למטאור בתחום הנדל"ן, קשה שלא לשים לב לרמת החריצות והנחישות שלה. ענבל בעלת ביטחון עצמי רב ואמונה שלמה ביכולותיה. לדבריה, בכל עסקה בה היא לוקחת חלק היא מקדישה זמן רב למחקר מעמיק, ובוחנת כל פרט ופרט בעסקה. בעזרת מדידה ומדויקת תוך שימוש במודלים כלכליים מצליחה ענבל להשיא ערך משמעותי ביותר עבור לקוחותיה כל פעם מחדש.
לא לפספס! ענבל אור מדברת בפתיחות על העשייה האינטנסיבית לאורך השנים:
זיהוי פוטנציאל – קבוצות רכישה
מודל קבוצות רכישה אשר ענבל אור לקחה בו חלק מרכזי נתן מענה לצורך שהיה ועודנו קיים. היכולת של ציבור ממעמד הביניים לרכישת דיור במחירים שיכלו לעמוד בהם. המודל התבסס על רכישה משותפת של קעקע, על ידי מספר גורמים פרטיים, וללא מעורבות יזם. באופן הזה התאפשר חיסכון כספי גדול עבור רוכשי הדירות. רכישת הקרקעות באופן משותף ולאחר מכן בנייה משותפת, אפשרה כוח קנייה גדול יותר, ויכולת מיקוח טובה יותר מול בעלי המקצוע. ענבל אור יזמה מעל 21 קבוצות רכישה באזורים המבוקשים ביותר בישראל – תל אביב, רמת גן וגבעתיים.
עליה וקוץ בה
לצד היתרונות אשר סיפק מודל קבוצות הרכישה, היו סביבו כמה בעיות וחסרונות. ראשית ויתור על שירותי היזם גרם לא פעם לכאוס סביב הפרויקט. רוכשי דירות פרטיים לא תמיד היו מסוגלים להוביל פרויקט כה מורכב ולצלוח את כל המכשולים שבדרך. שנית, פרויקט הבניה, אשר החל ברכישה משותפת של קרקע בעלות מוזלת דרך פניה לכמות גדולה מאוד של אנשי מקצוע לצורך הבניה. הדבר גרר אחריו חוסר יכולת לנבא את עלויות הפרויקט. גורם שלישי אשר יצר קושי עבור רוכשי הדירות באמצעות מודל קבוצות הרכישה נגע בחוסר היכולת להגדיר מראש מתי הפרויקט יגיע לקיצו, וניתן יהיה לזכות בנכס למגורים. בעקבות הבנת גורמים אלו ואחרים, בחרה לבסוף ענבל אור לפתח מודל מתוחכם יותר, אשר נתן מענה מדויק.
מודל יזמות משותפת – הפתרון
מודל יזמות משותפת, אשר יצרה ענבל אור, גם הוא יצר חיסכון כספי מאוד משמעותי עבור המשתתפים בו. מודל זה הוא שילוב של קבוצות רכישה ושל יזמות נדל"ן. המודל אפשר רכישת הקרקע במשותף, עם ידיעה של עלות הנכס הסופית ומועד סיום הפרויקט.